Verbeek in beeld

Bonaire

Een weekje relaxen op de Nederlandse Antillen.

Bonaire

Via Corendon hebben wij een weekje Bonaire geboekt.


3 mei 2018

Wij gaan op vakantie met Theo, Trudy en Piet. Om 7 uur 's morgens brengt Tim ons (Theo, Trudy en mij) naar Schiphol. Max moet werken tot 8 uur en komt dan zelf naar de luchthaven. Piet wordt ook gebracht, dus we hopen elkaar te treffen rond 9.00uur in de vertrekhal. Dat is allemaal goed gegaan. Omdat Roland en Angelique gehecht zijn aan wat Nederlandse producten heeft Piet extra bagage voor ons, dus op Schiphol gaan wij de koffers opnieuw beladen, zodat de spullen erbij kunnen. Als dat geregeld is gaan we beginnen met inchecken. Daar gaat het al mis... Theo en Piet hebben zelf geboekt en wij een Trudy via Corendon. Onze spullen kunnen niet in de zelfincheckmachine, dus wij worden uit de rij gehaald en moeten naar een balie toe. Daar is het zo geregeld en kunnen we naar de securitycheck. Dit gaat tegenwoordig heel gemakkelijk, alle spullen kun je in de tassen laten. Max en ik zijn er zo door heen. Piet, Theo en Trudy zijn bij de securitycheck naast ons, daar ontstaan wat onrust. Er zit een vreemd voorwerp in Piet zijn handbagage. Via het schermpje kunnen wij zien dat het iets is dat lang, scherp en dun is. Maar Piet weet van niets, zijn tas wordt geopenend en het is een passer, oftewel een steekwapen. Gelukkig mag hij uiteindelijk toch met ons mee. Om 11.30 stijgen wij op en vliegen wij in 10 uur naar Aruba toe, daar wordt het toestel schoongemaakt. Na een uur mogen we weer aan boord en vliegen we naar Bonaire. Op het vliegveld staan Roland, Angelique en de kinderen ons op te wachten. Zij brengen ons naar het hotel toe, Eden beach resort.


4 mei 2018

Gister zijn we in het donker aangekomen en hebben we niet goed kunnen zien hoe ons resort eruit ziet. Nu wel, we hebben een prachtig wit zandstrand, met zonnestoelen, parasollen en een azuurblauwe zee. Het ziet er heel mooi uit.


Om 10.00uur 's morgens hebben we een informatiebijeenkomst met de dame van Corendon. Zij geeft ons informatie over het eiland en over wat we echt moeten zien en doen. Na deze bijeenkomst gaan we eerst wat snorkelen voor het hotel. Het ziet er heel mooi uit, al moet ik eerlijk zeggen dat het water wel kouder is dan ik dacht. 's Middags om 14.00uur kunnen wij onze huurauto ophalen, een 4x4 Mitsubishi. Zodra we de auto hebben kunnen we wat boodschappen halen. En daarna gaan we nog even naar een mooi snorkelplekje, Barkadera, toe. De golven zien hier wat hoger, waardoor het pijpje van mijn snorkel dichtslaat. Dan gaat het ademen moeilijk en er staat veel stroming.

Als we weer terug zijn in het hotel gaan we douchen en maken wij ons klaar voor het happy hour op Cocobeach.


5 mei 2018

Vandaag maken we een rondrit over zuiden van het eiland, We starten bij de Salt Pier, daar gaan we snorkelen. Het is daar heel diep, maar er is wel heel veel koraal te zien, omdat het zo diep is zijn de vissen best ver weg. We zien een grote tarpon. Op het strand bij de Salt Pier staat ook een eenzaam jong flamingootje.

Tegenover de Salt Pier zijn ook de zoutvlakten van Bonaire. Het water hier kleurt helemaal roze.

Na de zoutvlakten rijden we langs de slavenhuisjes van Bonaire. De slaven die hier woonden werkten vroeger op de zoutvlakten.

Onderweg komen we hele groepen flamingo's tegen.


Via Sorobon rijden we naar Lac Bay toe. Dit is een prachtig zandstrand waar ik voor het eerst in mijn leven zeeschildpadden zie. Tijdens het snorkelen kun je de schildpadden bijna aanraken, zo dichtbij zijn zij. Echt super mooi om mee te maken.


6 mei 2018

Vandaag gaan we met Roland een rondrit maken door het Washington Nationaal park. We gaan met twee auto's omdat de wegen erg hobbelig zijn.

Al heel snel komen we onderweg een bijzondere roofvogel tegen, de Caracara.

Het Washingtonpark bestaat uit bergen, een ruige kust, zandwegen en heel veel cactussen.


Onderweg zien we ook veel leguanen.7 mei 2018

Het is vandaag super mooi weer, daarom pakken we de watertaxi naar Klein Bonaire toe. De watertaxi vertrekt vanaf de steiger van ons hotel. De taxi zet Trudy en onze spullen af op het strand van Klein Bonaire.


Piet, Theo, Max en ik laten ons afzetten, zodat wij in een uur terug kunnen snorkelen naar Trudy. We snorkelen dan aan de buitenzijde van het rif. Hier is het koraal echt heel mooi, hier zie ik voo rhet eerst van die koraalkokers en anemonen.

Het is echt een geweldige snorkeltocht langs het rif, zoveel kleur, zoveel vis en een zeeschildpad.8 mei 2018

---

9 mei 2018

---

10 mei 2018

----

11 mei 2018

---